Selecteer een pagina

Onze historie

 

1950

De vader van Wim Jansen begon in 1950 Taxibedrijf M.A. Jansen. Hij begon met een Dodge en daarmee reed hij trouwpartijen, ziekenvervoer en al wat er verder gevraagd werd.

Hotax Nuenen

1981

In 1981 namen de 3 zonen het bedrijf over waarna Bert en Rinie voornamelijk het autobedrijf runde en Wim het taxibedrijf waar Marinus Jansen senior nog steeds veel aanwezig was.

Hotax Nuenen

De auto daarna was een Hudson. Er reden in die tijd maar vier Hudsons in Nederland, dus die auto was heel bijzonder. Enkele bekende passagiers van hem in de jaren ’50 zijn Kirk Douglas en Haile Selassie de toenmalige Keizer van Ethiopië

En groot dat ie was, die Hudson, het hele voetbalelftal van Nuenen paste erin. Er reed zelfs ooit eens een dame mee met een baby in een reiswieg, die paste zo voor op het dashboard.

Kirk Douglas

‘In 1956 werd de film Lust for Life opgenomen in Nuenen. In deze film over het leven van Vincent van Gogh speelde Kirk Douglas de hoofdrol. Het was een hele happening, al die wereldberoemde acteurs in Nuenen. Kirk Douglas, maar ook Anthony Quinn en James Donald waren erbij. Niets was te gek, even naar de stad om een pakje sigaretten, even naar Amsterdam om een jas.

Haile Selassie

Zo werd Marinus Jansen met de Hudson ook ingeschakeld toen Haile Selassie in 1954 in Nederland was. en hebben we hem er in rondgereden.

Ze lieten zich allemaal rondrijden door Marinus Jansen in zijn prachtige Hudson.

Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Halverwege de jaren ‘80 werd ook gekozen voor de kleurstelling van wit voor de taxi’s en geel voor de busjes. Deze bedrijfskleuren zijn gehandhaafd tot de overname van de taxi-activiteiten in januari 2014.
Verder werd het eerste busje aangeschaft waarmee het schoolvervoer mee werd begonnen. Dit schoolvervoer groeide uit tot uiteindelijk bijna 100 (school)busjes.

1990 – 2007

In de jaren ’90 werd het taxibedrijf ook uitgebreid met overnames in Son en Veldhoven en in 2007 werd Hotax in Eindhoven overgenomen. Hotax bestond ook al sinds begin jaren ’50 en tevens tientallen jaren in Eindhoven een toonaangevend taxibedrijf.Verder werd het eerste busje aangeschaft waarmee het schoolvervoer mee werd begonnen. Dit schoolvervoer groeide uit tot uiteindelijk bijna 100 (school)busjes.

Rond die tijd werd het bedrijf uitgebreid met een officieel autobedrijf en pompstation.
Goed herkenbaar waren de witte taxi’s met de rode daken.
In 1976 werd het autobedrijf officieel Toyota dealer en werd er afscheid genomen van de grote Amerikaanse auto’s en de te gebruiken taxi’s werden toen ook allemaal Toyota’s.

2014 – 2017

Tot de verkoop van de taxi-activiteiten in januari 2014 is de familienaam verbonden gebleven met het bedrijf. Toen in 2017 in Eindhoven de Toegelaten Taxi Organisatie’s in Eindhoven werden ingevoerd heeft Wim Jansen met 1 auto toch weer de taxi-activiteiten hervat; en uiteindelijk weer onder de naam Hotax. Wederom duidelijk herkenbaar; en wel met een gele taxi en aangesloten bij de T.T.O. Gezamenlijke Taxi Eindhoven.

 

Hotax Nuenen

Wim jansen

Het merendeel van het vervoer bestaat uit niet contractuele taxiritten variërend van een wekelijks ritje naar de kapper, horeca vervoer tot internationaal vervoer van en naar luchthavens. Zoals bijna overal kan in de taxi zonder meerkosten natuurlijk betaald worden middels pinnen of creditcard. Horeca Vervoer in het weekend is ook geen probleem maar vervoer i.o.v. en op rekening van ziekenfondsen behoort niet tot de bezigheden.

Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
Hotax Nuenen
logo

Contact

Telefoon: 040 – 255 44 33
Mobiel: 06 – 87 87 67 67
Email: wim@hotax.nl

Informatie

HOTAX TAXI / Wim Jansen
Boord 6
5674 ND Nuenen

K.v.k. 86733974
p. 124732